Početna

PLAVI VOZ

plavi_vozDavne 1959. godine, za potrebe predsednika Josipa Broza Tita izgrađen je voz za specijalne namene. Voz je po koncepciji činio celinu koja omogućava boravak, rad i sve protokolarne obaveze tokom putovanja, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Unutrašnjost voza opremljena je svime što je neophodno za luksuzno i komforno putovanje i s pravom nosi epitet salonski. Glavni deo Plavog voza čini predsednikov apartmanski salon, svečani konferencijski salon, vagon restoran, centralna kuhinja, apartmanski salon za goste, kola za spavanje i energetska kola. Enterijer, koji je urađen uglavnom u drvetu - entarzije od mahagonija, kruške i oraha, oplemenjuje unutrašnjost voza u stilu art deco. Predsednik Tito je u Plavom vozu ugostio preko 60 državnika iz celog sveta, a voz je prešao preko 600 000 kilometara.

Raspored kola u vozu, uz navedene tehničke mogućnosti koje dozvoljavaju široku lepezu dodatnih usluga, kao što su sve vrste ugostiteljskih usluga, prevoz automobila i dr., daje mogućnost održavanja "putujućih" manifestacija različitog karaktera: pokretnih izložbi-prodavnica, promocija, prezentacija ili, jednostavno, nezaboravno putovanje u "hotelu na točkovima". Klima uređaji, ozvučenje, komfor, udobnost, luksuz, mogućnost pružanja ekskluzivnih ugostiteljskih usluga, omogućava Vam organizaciju svih vrsta promocija, korporativnih prezentacija, izložbi, radnih i svečanih putovanja.

Plavi voz možete zakupiti na najmanje 12 sati. Sami odlučujete o sastavu voza, vrsti ugostiteljskih usluga i destinaciji. Vožnje se organizuju na bazi posebnih ugovora. Cena zakupa zavisi od sastava voza i željene destinacije.

 

Galerija

Kliknite na sliku za uvećan prikaz